Search





Home Decor







Rove Concepts


Bedsos for Leather beds & Mattresses


Eames Lounge Chair, Barcelona Chair, Marble Tulip Tables - Exclusive at Rove Concepts


Colorado real estate and homes

Wednesday
Dec112013

Skyline

Is this the ultimate home cinema? Pass the popcorn and roll the film, I'm moving in. Perched on a ridge line in the Hollywood Hills, the Skyline Residence by Belzberg Architects may incorporate sustainable design practices, may have clean modern lines, expansive rooms with outrageous views through vast walls of glass but what we all will be pinning and filing away for another day will be the outdoor theatre. Genius.

Click to read more ...

Tuesday
Dec102013

Lajeunesse Residence

Here is another doozy by _naturehumaine. We were hired by a young couple to do a complete renovation of a house built by the clients grandfather, now housing its third generation of the same family. Their request was that we created something modern and bright. Due to the noisy street at the front of the house, the main living spaces were placed at the back facing north creating the challenge of bringing direct sunlight into these spaces. A double height light-well topped with a skylight, aids in bringing light to the centre of the house. On the ground floor, a wall of translucent sliding panels protects the living spaces from unwanted gazes from the street as well as acting as a vestibule in winter. A plywood handrail wraps around the stair and folds at the base becoming a long bench for the dining table. A simple pallet unifies the custom furniture around the house; folded steel plates, white wooden shelves, and russian plywood. I love the colour scheme - particularly the hints of yellow added throughout the ground floor. 

Click to read more ...

Tuesday
Dec102013

Stacked House

I LOVE this home designed by Montréal architects _naturehumaine. I read the description to my husband while chuckling - it's exactly what we wanted to do when we tear down our house and rebuild. This project was done in collaboration with the client who wished to build his own home. The site is located in a back alley of Montréal’s Plateau neighbourhood and the design reflects the patchwork of extensions and renovations typically found in Plateau alleyways. The constraints of the site called for a house that was built upwards versus outwards. Four boxes clad in different materials are stacked one on top of the other. A void carved out of the center of the house, provides daylight, ventilation, and private outdoor space. (Check out another of their projects here).

Click to read more ...

Tuesday
Dec102013

The cook's kitchen

I had to revisit the MAKE architecture portfolio. There was a kitchen renovation I had to share. The kitchen/dining area of this art deco home was upgraded so that the owners could run a cooking school. Large enough to allow for classes, intimate enough for day to day living. I love the interplay of the black with the timber and the gleam of metallic highlights, the art deco style glass and steel doors and the rustic dining table. I would love to cook here. More importantly I would love to share my food with family and friends here.

Click to read more ...

Tuesday
Dec102013

Coogee apartment

The renovation and extension of this 1930s duplex by Virginia Kerridge Architect saw a double height box added behind the building extending the lower floor apartment. The contemporay space provides a kitchen dining area above and an intimate sitting area that opens to a pool. "The concept behind the scheme was to leave the existing building in close to original condition with the addition being treated as a “box” for living in..." Please Santa. I've been a good girl this year. Could you leave an extension just like this behind my house this Christmas morning?

Click to read more ...