Search



Jo on Instagram

Kim on Instagram








Rove Concepts




« Lajeunesse Residence | Main | The cook's kitchen »
Tuesday
Dec102013

Stacked House

I LOVE this home designed by Montréal architects _naturehumaine. I read the description to my husband while chuckling - it's exactly what we wanted to do when we tear down our house and rebuild. This project was done in collaboration with the client who wished to build his own home. The site is located in a back alley of Montréal’s Plateau neighbourhood and the design reflects the patchwork of extensions and renovations typically found in Plateau alleyways. The constraints of the site called for a house that was built upwards versus outwards. Four boxes clad in different materials are stacked one on top of the other. A void carved out of the center of the house, provides daylight, ventilation, and private outdoor space. (Check out another of their projects here).

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>