Rove Concepts
DHgate has all for travelling

Entries in Ireland (4)

Friday
Jul292016

Maven loves pale pink

I could not help but notice Catherine and Patricia of Maven seem to have a crush on pale pink so I thought I would do a little round-up of their spaces featuring this colour. A lovely reminder why I love my dining room painted in Farrow & Ball's Calamine so much. :)

Friday
Jul292016

Bladon by Maven 

Dark walls, accents in orange, Panton S chairs, Vladimir Tretchikoff art (I have the 'Chinese Girl' print above over my living room fireplace) .....what's not to love about this project by Belfast, Northern Ireland-based Maven? It is bold and whimsical, and their online shop is pretty fabulous too - they carry Hay, Ferm Living, Marimekko, Muuto, Normann Copenhagen etc.

Click to read more ...

Thursday
Aug132015

Refreshing a family home

Every home needs a little decor refreshing from time to time, and this family home was in desperate need of a makeover. Because this is a small space, Kingston Lafferty Design understood the importance of creating the illusion of more space and keep it as bright as possible. Above is what the space looked like before. BLEH! The result below is casual with a little funk, yet sophisticated. What a difference!

Thursday
Aug132015

An 18th century home overhauled

Lawd half mursey, this home is completely blowing my mind. Located in Dublin, Ireland, this 18th century 2 story home was dilapidated and in need of a complete overhaul. Kingston Lafferty Design transformed this dump into a dream. Extensive structural works were required to support both the existing and proposed structures and to retain the neighbouring properties. Although the property has a generous floor area, the existing layout and rear garden were negatively impacting the usability of the space. The main objective of the interior design was to maximise the space available and direct as much natural light as possible into the existing property. The entire basement floor level was reduced to improve floor to ceiling height and the rear garden was extensively excavated to allow for the construction of a large conservatory extension. A tiered garden was designed to increase the quality of natural light entering the basement level. The linear forms and raw materials create a contemporary space which juxtaposes beautifully within the period features of the original property and the traditional style conservatory.

Click to read more ...