Pitchi







Rove Concepts

Entries in modern (247)

Wednesday
May062015

HOMEROOM Studio

I was so excited when Romy Dankner of HOMEROOM Studio emailed with her latest project. The contemporary home features clean lines, beautiful finishes (that stone in the kitchen ... swoon) and bright pops of colour in an otherwise neutral palette. I love Romy's use of unusual pendant lighting in the bathrooms and the bone inlay pieces that are a signature of her work. Check out her Instragram too to keep up with her latest designs and finds.

Click to read more ...

Monday
Apr272015

A couple of new projects by extrArchitecture

Maddalena Cannarsa of extrArchitecture is an Italian architect living in London, and Jo featured her flat a while back here. She emailed recently wanting to share a couple of her recent projects with us. This first project is the interior design refurbishment of a home in Notting Hill. The flooring is beautiful (wide plank all the way!) and the kitchen is simple and sleek. 

Click to read more ...

Monday
Apr272015

Coblonal Arquitectura

Retro and modern. Midcentury and modern minimalism. Cool greys married with blonde wood . Solid and block like grounding the building on its hillside perch. Contemporary family living by Barcelona-based Coblonal Arquitectura.

Click to read more ...

Monday
Apr132015

As simple as black and white

Clean lined, contemporary kitchen in stylish black and white by Sisällä Interior Design. Warmly minimal, deceptively simple. Plus it helps to have a butler's pantry.

Friday
Apr102015

Contrast House

How to modernize an old home on a tiny lot and make it the best house on the street! The intent of the remaking of this narrow 125-year-old residence was two-fold: to increase natural light in the interior using contrast, and to reduce the house's ecological impact.An increase of natural light is accomplished through both physical and perceptual means. Physically, the long, narrow house - only 11 feet wide on the rear façade - was reconfigured to allow direct sight lines to new window openings. Perceptually, contrast was used as a means to "brighten" internal spaces without direct access to natural light. Contrasting elements are placed in proximity to produce an intensified effect. At each level, the stair is punctuated by a black element to define space — be it floating bookcases housing the owner's collectibles, or a chalk board wall for play — and to create contrast to visually intensify the natural light spilling down from above. Via Toronto's Dubbeldam Architecture + Design

Click to read more ...