Search











Rove Concepts

Entries in modern (241)

Monday
Mar022015

Harbour View Road

I have one more New Zealand home by Bull O'Sullivan Architecture to share with you. This one has a bit less wood used than the last, and instead features alot of green carpeting which to my horror, I really enjoy. It is like being in a forest, and the carpet is the mossy, grassy ground. And I have a thing for random size windows, so that sliver of a window in the bedroom (complete with shutters it looks like) is going into my inspiration folder.  

Monday
Mar022015

Evans family home

I found this really cool New Zealand home with a midcentury modern vibe and lots and lots of wood and had to share. Designed by Bull O'Sullivan Architecture, it has some interesting features like the groupings of light fixtures throughout the main space (an electrician's nightmare) and the floor to ceiling window looking out onto the backyard. I'm not sure I could live with this much wood but it certainly makes the space feel warm and "earthy". 

Click to read more ...

Thursday
Feb192015

Rock House

The Rock House, perched on the edge of a cliff in the outskirts of Stockholm on Lake Mälaren. Designed by Arkitektstudio Widejdal Racki. What a beautiful location, and the mix of concrete, glass and wood creates a modern and organic retreat. I find it a bit cold but with the addition of more rugs and some plants, I think it would be the perfect getaway home. 

Click to read more ...

Friday
Feb132015

Not your average family cottage

The folks of Toronto design firm Prototype Design Lab sent along photos of a project they recently completed that I had to share. This is a family cottage in northern Ontario (McKellar) and it is unlike any 'cottage' I have ever seen. When I think cottage I envision pine panelled walls, a rustic kitchen and some antlers on the wall. This cottage IS NOT THAT. We designed this cottage for a family that loves to entertain, cook, and eat. Their whole lifestyle is based around the kitchen, so right off the bat we knew that this space had to be functional, but incredible. The kitchen starts out like a restaurant kitchen, with durable, stainless steel surfaces, but is designed to be warm and eclectic with a great mix of modern & vintage fixtures; pendant lamps, floating shelves and stunning blackened steel-framed chalkboard panels acting as cabinet doors. Then there are some really warm elements such as a reclaimed barn wood wall & ceiling feature, marble counter tops, glass shelving & and reclaimed wine crate table. The palette of the space suggest vintage, contemporary and industrial all at the same time!

Click to read more ...

Tuesday
Feb102015

Cantilevered in the woods

You know your friends would be bugging you constantly to spend boring winter weekends at your cabin if this was yours. And in the summer? Absolutely! Another perfectly executed home by _naturehumaine. Having bought a beautiful plot of wooded land in Quebec’s Eastern Townships, the client dreamt of building a country house that would be in perfect symbiosis with its natural environment. The house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above. This gable roofed volume raised into the air gives the sensation that the house is floating amongst the trees. Vast views of Mount Orford and the valley below are framed by a long horizontal strip window. The kitchen and master bathroom are carved out of a black volume at the center of the house dividing living spaces from the master bedroom.

Click to read more ...