Displaying posts labeled "Minimalist"

OMG! I want, I need this kitchen. All the boring everyday stuff hidden behind sleek, minimalist doors and a stunning table as counter setup with espresso machine plumbed in. So simple, so chic, so impossible to fit into my small kitchen space but, hey, a girl can dream. Part of a beautiful renovation of a traditional home by New Zealand design studio Hare Interiors.

The Courtyard House

Posted on Fri, 9 Mar 2018 by midcenturyjo

Built on the long, narrow site of a formed garage, this West London house is bright and light thanks to a series of courtyards and roof lights dictated by existing high boundary walls. The simple yet stylish interiors use a palette of white walls, oak floors, black framed windows and doors and cedar battens. The Courtyard House by architectural and interior design practice De Rosee Sa.




Warehouse living in inner-city Sydney

Posted on Wed, 13 Dec 2017 by midcenturyjo

I’ve always dreamed of warehouse living but this Surry Hills conversion by Josephine Hurley Architecture takes it to the next level. Those windows are to die for, the brick on fleek and the modern minimalism the perfect counterfoil to this historic industrial building.

Photography by Tom Ferguson


Posted on Fri, 24 Mar 2017 by KiM

I do like a hidden kitchen, everything behind a bank of doors. Clean lined and contemporary. Take a closer look at this garden pavillion extension to a post war bungalow. Can you see it? Yes there it is. Hiding. House Au Yeung by Tribe Studio Architects.

Photography by Katherine Lu.

What a dreamy, modern cottage-type home that was recently transformed by Montreal firm APPAREIL architecture. Built in 1922 and located in the Laurentian Mountains of southern Québec, this firm was challenged to create harmony between the exterior and interior, all with timeless and Nordic aesthetics.

The new façade is now punctuated with large windows, especially towards the rear of the house, opening it up to the surrounding forest. White was used throughout the house to give a bright and sleek look. Elements such as the kitchen ceiling and the thickness of some walls were preserved, as a nod to the past of the house and its many transformations.

A veranda with large removable windows becomes a pleasant place of transition between inside and outside. The small seating area and fireplace allows the residents to enjoy this spacious extra room in any season. The wooden slats provide a warm contrast to the black exterior and fit very well with the Nordic style envisioned by the firm.

A new staircase connects the basement to the mezzanine through the ground floor; it now allows light to pass through the different levels and, by its color, becomes decorative object in itself.

Architect: Kim Pariseau Contractor: Marcel-Luc Verdon, Landscape Architect: Fanie Quenneville Photographer: Mathieu Laverdière