Displaying posts labeled "Orange"

More colourful maximalism from Brock Forsblom

Posted on Tue, 3 Nov 2020 by KiM

I can’t get enough of Brock Forsblom‘s daringly vibrant and maximalist style so I am sharing a couple of other projects from his portfolio. This first one is an Upper West Side garden apartment and the second is a West Side pied-à-terre. Fabulous colours. (Photos: Annie Schlechter)

Katonah Residence

Posted on Tue, 20 Oct 2020 by KiM

If you think your home lacks a certain whimsical or creative energy, then this project by Alberto Villalobos is packed full of creative ideas that are a lot of fun and pack a punch. It starts with ceramic dogs flanking the front door. Then a random swirl pattern painted on the foyer floor. A planter of ferns built under a window. An ombre stair runner. A green and gold kitchen. A patchwork terrazzo floor. A monochromatic orange office. A dramatic black and brass bathroom. Yesssssssss to all of these elements.

A house in the country

Posted on Mon, 5 Oct 2020 by midcenturyjo

From the master of the mix, interior designer and dealer Serge Castella comes a countryside residence that is chic and sophisticated while being bucolic and relaxed. A pastoral poem and an ode to collectable cool.

A contemporary take on a London Victorian

Posted on Tue, 25 Aug 2020 by KiM

London designer Clare Gaskin used unexpected colours and really maximized space with great storage solutions in this terrace home. We designed this Victorian terrace in two phases. Firstly we tackled the dated floorplan and dingy look with renovation work which stripped the property back to its shell. More recently, we made the property work as a family home, finding ways to reflect the personalities of this young family whilst providing much needed storage, so often requested for projects of this type. The client wanted a contemporary, light, modern and airy space. During the first phase we opened the ground floor up. Positioning the kitchen at the louder (street) end of the property and with the dining area in the middle. At the rear of the property, benefitting from a side extension, the lounge is situated. We made the lounge feel more spacious by  digging down to increase the ceiling height and feel lighter with a large skylight and glazed french doors opening onto the garden. The brief was for a lot of colour, as well as a flow and continuity through the property to ground it and make sense of the pockets of colour and pattern. This project was filled with fun specifications of finishes as well as a lot of time spent on how to create storage wherever we could.