Displaying posts labeled "Renovation"

Venice Beach Shack

Posted on Fri, 13 Nov 2020 by KiM

This home is small space living at its finest! Lovingly coined the “Venice Beach Shack”, this small house was originally a crumbling shack reimagined into a modern beach pad. These photos capture Phase 1 of construction that encompasses the interior reconfiguration and remodel of the kitchen, master bedroom, and bathroom in 550 SF. Phase 2 occured after additional permits to add 100 SF expansion connecting the house to the garage, along with the exterior upgrades and landscaping. This little minimal beach house is the ultimate in small space living. By Veneer Designs. Photos: Jessica Alexander

A renovated Victorian in East Sussex

Posted on Wed, 28 Oct 2020 by KiM

Scarlett Gowing‘s East Sussex, 1879 home is loaded with period character and a grandeur that is sooooo alluring. She added in many touches of modern and mid-century to keep the mood light and more current and the resulting eclectic vibe is glorious.

A contemporary take on a London Victorian

Posted on Tue, 25 Aug 2020 by KiM

London designer Clare Gaskin used unexpected colours and really maximized space with great storage solutions in this terrace home. We designed this Victorian terrace in two phases. Firstly we tackled the dated floorplan and dingy look with renovation work which stripped the property back to its shell. More recently, we made the property work as a family home, finding ways to reflect the personalities of this young family whilst providing much needed storage, so often requested for projects of this type. The client wanted a contemporary, light, modern and airy space. During the first phase we opened the ground floor up. Positioning the kitchen at the louder (street) end of the property and with the dining area in the middle. At the rear of the property, benefitting from a side extension, the lounge is situated. We made the lounge feel more spacious by  digging down to increase the ceiling height and feel lighter with a large skylight and glazed french doors opening onto the garden. The brief was for a lot of colour, as well as a flow and continuity through the property to ground it and make sense of the pockets of colour and pattern. This project was filled with fun specifications of finishes as well as a lot of time spent on how to create storage wherever we could.

A perfume warehouse conversion in London

Posted on Sun, 9 Aug 2020 by KiM

Dreaming of lofts as I always do, and this 4700 sq ft 4 story former perfume warehouse in London is an absolutely gorgeous conversion. I am so relieved to see that most of the original architectural details were preserved. The floors and windows are exceptional. And with all that open space your furniture layout options are limitless. I’d spend my weekends thrifting and rearranging everything 🙂 For sale via The Modern House.

A unique way to modernize a century old home

Posted on Wed, 5 Aug 2020 by KiM

I am in complete awe of this project in the Côte-des-Neiges neighbourhood of Montréal. I have decided when I win the lottery I will hire la SHED architecture firm to design my dream house. The massive renovation they designed of this 1916 home and how they maintained and restored some of the original features (the huge window at the end of the dining room and how it is cut right into an opening in the moldings…WHOA!) is mind-blowingly awesome. In addition to a restoration of the front and side facades, the original character has been skilfully preserved with several old details highlighted in a contemporary intervention bringing openness, light and contrasts to a formerly very dark and partitioned space. Great care has been taken to restore and enhance the original features, in contrast with the contemporary and minimalist aspect of the interventions. The old staircase, once partitioned, is now unveiled and spectacularly highlighted, juxtaposed with wooden lath landings that let light filter through to the basement. The imposing staircase was completely dismantled and reassembled to integrate an internal structure making it self-supporting. The rear of the house has been completely reconfigured in order to optimize the sunshine in the courtyard as well as to allow as much natural light to enter on the three levels. The glass extension from the kitchen to the courtyard, surmounted by a typical volume with clean lines, houses the master bedroom. This extension is harmonized in the neighborhood by reinterpreting a traditional typology well present in the alleys of the sector: the covered terrace surmounted by an appendix or a solarium. The basement living spaces, a previously uninviting floor, now benefit from the layout of an English courtyard and a water basin reflecting the light through the full-height glass walls with recessed frames.

Photos: Maxime Brouillet