The Corner Store

Posted on Fri, 22 May 2020 by midcenturyjo

“Care was taken to use quite humble materials, sympathetic to the utilitarian nature of the original building, and so a limited palette of raw and white brick, teak coloured wood and natural slate was repeated throughout the building. The original doorways made of old weathered pine – all of different sizes and heights – were retained all the way down the spine of the building to honour the original builders. At all times it was a case of ‘doing as much as necessary but as little as possible’. This project is a good example of creating a most liveable home with all the necessary amenities, and then some, within a modest footprint, using basic materials but nevertheless creating a feeling of richness through the layering of history, texture and space.”

A minimal intervention for maximum impact. Think insertions rather than demolition and a rebuild, opening up to light and ventilation, respect for the fabric of the old shop and the heritage area. The Corner Store by Amanda Lynn Design and Maison Co.

 

Leslie-Anne says:

I will move in tomorrow, thank you.

axie says:

Not too minimal, not too much- but every detail is so well thought out and interesting. Perfect!
Now I just have to jump in line in front of Leslie-Anne.. 🙂

Leave a Reply to axie Cancel reply

Your email address will not be published.
Required fields are indicated by *