Cantilevered in the woods

Posted on Tue, 10 Feb 2015 by KiM

You know your friends would be bugging you constantly to spend boring winter weekends at your cabin if this was yours. And in the summer? Absolutely! Another perfectly executed home by _naturehumaine. Having bought a beautiful plot of wooded land in Quebec’s Eastern Townships, the client dreamt of building a country house that would be in perfect symbiosis with its natural environment. The house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above. This gable roofed volume raised into the air gives the sensation that the house is floating amongst the trees. Vast views of Mount Orford and the valley below are framed by a long horizontal strip window. The kitchen and master bathroom are carved out of a black volume at the center of the house dividing living spaces from the master bedroom.

Carol says:

Currently trolling airbnb for cottages in that area. None of them look like that ­čśë

Leave a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are indicated by *