Displaying posts labeled "Colour"

Queen’s Road

Posted on Mon, 30 Mar 2020 by KiM

An impressive modern art collection + sculptural furniture + pops of colour = an edgy, fun home designed by Brigette Romanek. (Jo posted her glorious home a few years ago here)

Pierce & Ward update – part 2

Posted on Thu, 26 Mar 2020 by KiM

There was way too much good stuff in Pierce & Ward‘s portfolio to narrow it down to one post. So here is more. You’re welcome. 🙂

Pierce & Ward update – part 1

Posted on Thu, 26 Mar 2020 by KiM

It has been a while since Jo first featured the work of L.A. and Nashville based designers Louisa Pierce and Emily Ward of Pierce & Ward. This talented duo is still going strong with maximalism and a flourish of colour, pattern and texture. Intriguing layers that make you stop and take in every inch.

A renovated home in the heart of Paris

Posted on Tue, 24 Mar 2020 by KiM

We have featured several projects by French design firm Agence Véronique Cotrel (the latest and unforgettable one was here) and this was is a must-share. The colour green is a favourite of mine and I love how it is used quite liberally throughout the main floor. The firm opened up this downtown Paris home creating larger spaces and much more light coming in from the garden (with the help of some newly added French doors). The floors were all redone and arches added into the kitchen (that include mirrors to keep the space open). Many more changes were made to make this home really beautiful and functional.

Sunday dining at a restaurant

Posted on Sun, 22 Mar 2020 by KiM

This restaurant would catch my eye in an instant if I was walking by. The floor alone would have me walking in and asking for a table 🙂 Sapiens Est Kitchen & Bar in Moscow designed by architectural bureau Golden Heads.

Goals:  To create a bright, memorable interior that reinforces the name SAPIENS, which refers to “intelligent man”, for whom communication is important. The space was supposed to allow guests the opportunity to talk peacefully with one another and encourage making new acquaintances.
Solution: The restaurant was divided into 2 rooms.  A bar area with a guest table connected to the bar counter was placed in the first. Whitish brick walls, contrasting with a geometric floor pattern and a vivid mural on the ceiling, made the interior bright but neat. The high ceiling made it possible to augment the first room with a balcony for private events. The second room with its soft seats and subdued lighting is closer in functionality to a restaurant. Here, those who want a more relaxed and intimate atmosphere will be comfortably accommodated. We emphasized the name of the establishment with the help of an ironic art piece: five figures decorate the wall along the stairs to the second room demonstrating the gradual development of man – from pithecanthropus to homosapien.