Displaying posts labeled "Loft"

Casa Aviv

Posted on Mon, 12 Jul 2021 by KiM

I have been dreaming of moving to Mexico for years, and this home is now going to be what I will be dreaming of living in once I’m there. Architecture + Construction + Interiors + Landscaping: CO-LAB. Located a short distance from Tulum beach and the crystalline cenotes, Casa Aviv sits discretely in the jungle, merging indoor and outdoor into one generous, peaceful space. Composed of two parallel volumes that were shifted from each other to better protect several existing trees on site, the house accommodates 4 en-suite bedrooms, high ceilings, open kitchen dining and living areas, a private pool, and a 360º roof terrace. On the ground floor, the living-dining room, kitchen, and two of the bedrooms open to the garden. The master bedroom features a private patio with direct access to the pool. The double-height living space extends out into the pool and garden through floor to ceiling pivoting glass doors, blending interior and exterior in one integrated space filled with natural light and garden views. On the first floor, two bedrooms frame the lush jungle, connected by a bridge under a skylight. Designed and built by CO-LAB, the house is surfaced with handmade finishes. The warm grey polished cement walls contrast with black terrazzo floors. Charred cedar wood carpentry complements the neutral palette. The furnishings and light features were custom designed to fit the house and were fabricated by local artisans and in CO-LAB’s workshop. (Photos: Cesar Bejar)

Thurstan

Posted on Fri, 2 Jul 2021 by KiM

London based designer James Thurstan Waterworth of Thurstan creates unique, rather eclectic spaces whilst in keeping with the period of the architecture. Whether it be ornate and traditional, modern loft or a 17th century masseria in Puglia, each space is breathtaking.

A European inspired loft in downtown Kentucky

Posted on Wed, 30 Jun 2021 by KiM

I had to share another inspiring project by the talented ladies of Journey + Jacobs. The second floor remodel of this historic downtown Louisville building was inspired by an old world, Parisian apartment. We designed it to have low-key elegance and glamour while feeling comfortable, useful, textured and touchable. We created contrast between the bright and clean whitewalls in the main living space to bolder tones in the smaller spaces like the office, painted in a bold green. The primary bedroom was created to be calming, warm and layered with grey linen lush bedding, heavy chocolate velvet curtains and tall built-in wardrobes. The adjoining wet room was plastered in a blush tone with a modern tub, black framed shower glass and bold colorful marble tile on the floor. The kitchen was made for entertaining with a 5x8ft marble island and an accordion door on the far wall allowing for seamless indoor/outdoor living. We turned the tiny second bedroom into a meditation space with a custom upholstered mustard velvet bench for resting and built-in shelves to house health books, nicknacks from travel and extra storage. (Photos: Lang Thomas Studios)

A modern tree house

Posted on Mon, 5 Apr 2021 by KiM

I may be obsessed as of late with centuries old homes but on the other, completely opposing hand a simple, modern home with a black exterior and concrete floors is something I will always be drawn to. This home is giving me life and is GORGEOUS inside and out. For cityhomeCOLLECTIVE owner Cody’s Derrick’s personal residence, we worked with Sparano & Mooney Architecture and builders Sausage Space to create a “best of both worlds” concept: the goal was to bridge the gap between condo/loft living and a ground-level home that included yard space and room to grow. As lead designer on the project, Cody worked collaboratively with Sparano & Mooney to ensure that a simple but imaginative layout served as the blueprint for a plethora of natural materials and a focus on the elements (water being the feature at the center of the home’s footprint). Local craftsmen were hired wherever possible (in this case, for railings, cabinets, kitchen island, custom dining table, custom pigmented concrete, etc). For the interior design, we focused on a layered approach–from salvaged chandeliers and chairs to plants, books, art, etc.–that would add to the warmth of the open space and balance the newness of the project.

This is a captivating example of how to warm up a concrete shell and how to create cozy zones from a very open concept layout. This penthouse renovation extends across the four top floors of this Maastricht residential tower “Polvertoren’. The tower originally built in the 60s as accomodation for hospital staff has been completely renovated inside and out. A completed reworking of the floor plan on each level meant that each of the spaces connect in a way suited to the lifestyle of the owners. A brief from the clients referencing the tv show Mad Men, designer Jean Prouve and hotels across the world as sources of inspiration set the tone and style of this detailed renovation. Original features such as the formed concrete walls have been restored and left exposed to sit harmoniously against a mix quality new and natural materials. Designed by Nicemakers.