Displaying posts labeled "Shelving"

Reinforce

Posted on Tue, 16 Jun 2015 by midcenturyjo

A bookshelf, a wardrobe, a table, a wine rack, and a sculpture. One piece of furniture frames and connects the space, reinforcing the meaning, the personality, the purpose. Monoform Living at the Strata by Singapore design firm Produce.

Nest

Posted on Mon, 25 May 2015 by midcenturyjo

The perfect family nest by Nest Architects. Let me clarify. Perfect is for the modern extension to this older home. Don’t really care if the family is perfect or not 😉

The bachelor pad

Posted on Fri, 15 May 2015 by midcenturyjo

Bright, cheery, light and fun. Not your usual brooding, heavy on the masculine cliché bachelor pad. At 50 sq m open plan living and full height storage make the most of the space while still being cosy and inviting. Garçonnière Marais by Parisian interior designer Tatiana Nicol.

Contrast House

Posted on Fri, 10 Apr 2015 by KiM

How to modernize an old home on a tiny lot and make it the best house on the street! The intent of the remaking of this narrow 125-year-old residence was two-fold: to increase natural light in the interior using contrast, and to reduce the house’s ecological impact.An increase of natural light is accomplished through both physical and perceptual means. Physically, the long, narrow house – only 11 feet wide on the rear façade – was reconfigured to allow direct sight lines to new window openings. Perceptually, contrast was used as a means to “brighten” internal spaces without direct access to natural light. Contrasting elements are placed in proximity to produce an intensified effect. At each level, the stair is punctuated by a black element to define space — be it floating bookcases housing the owner’s collectibles, or a chalk board wall for play — and to create contrast to visually intensify the natural light spilling down from above. Via Toronto’s Dubbeldam Architecture + Design

Book storage under stairs

Posted on Wed, 8 Apr 2015 by KiM

I LOVE this! Book storage under stairs! The scheme makes the most of the split floor levels, as floors in the snug become walls, with flooring lining recessed walls, and steps become shelves extending around the walls, and becoming a bench seat by the existing fireplace on one side, and a desk on the other. The steps have been appropriated as a place for family members to sit, chat, read, write, draw, perform, and play, and the snug has become the centre of the home and of family life. Via Zminkowska De Boise Architects